caldes-termes

Caldes de Montbui, ciutat termal

maig 27th, 2015
Caldes de Montbui és coneguda per ser una ciutat termal, a banda de l’encant del nucli antic històric. El terme “Caldes” significa calent, referit a les aigües calentes que surten de l’interior de la terra a una temperatura aproximada de 74ºC. És per això que des de l’època dels romans s’aprofitava aquesta qualitat de l’aigua, fet que va propiciar la construcció de balnearis termals. En l’actualitat es poden visitar les Termes Romanes de Caldes, juntament amb la Font del Lleó. A la segona meitat del segle XIX Caldes de Montbui era el primer poble balneari de Catalunya, i el segon de la Península. L’any 1844 hi havia vuit balnearis. Cap a la segona meitat del segle XIX es va iniciar l’activitat balneària de Caldes tal com la coneixem avui en dia. Actualment són tres els establiments oberts al públic on es pot gaudir de les aigües termals de Caldes de Montbui, de les més importants de Catalunya. Així que ja sabeu… venir a Caldes de Montbui a fer turisme és una molt bona opció. I parar a fer el vermut, dinar o sopar a La Carbonera és indispensable. Us esperem! :)